Geschiedenis van Bakkerij van Kempen

De voorgeschiedenis van bakkerij van Kempen gaat terug naar 1926 waar Opa Kees van Kempen zijn bakkerij begon aan de Eerbeeklaan in Den Haag, waar een winkel en broodwijken werden geëxploiteerd. Tussen 1950 en 1960 werden de wijken afgestoten en ging men over op eigen filialen. Zo werd het eerste filiaal in 1965 aan de Zuiderparklaan in Den Haag geopend. Nadat in 1967 Opa Kees van Kempen zijn bedrijf heeft overgedragen aan  zijn zoon, Kees van Kempen, volgt al snel de opening van de winkels op de Escamplaan in Den Haag en de Dr. van Mooklaan in Rijswijk.

Voor lange tijd werden de winkels bevoorraad met brood vanuit de bakkerij aan de Eerbeeklaan en met banket vanuit de banketbakkerij achter de winkel van de Escamplaan. Door toenemend succes kwam er behoefte aan meer productieruimte. In 1975 resulteerde dit in de bouw van een nieuwe bakkerij aan de Koperwerf. Brood en banket kwam hier samen.

In de jaren 80 kwam de nieuwe winkel aan de Leyweg erbij, gevolgd door de Palace Promenade te Scheveningen in de jaren 90. Door het ambachtelijk bakken en de hoge kwaliteit van de producten, neemt het succes van het familiebedrijf Van Kempen, snel toe. Dit zorgt voor meer eigen winkels in de jaren die volgen. Van Kempen opent zijn deuren aan het Deltaplein in Kijkduin, Frederik Hendriklaan en de Leyweg (in de vernieuwde passage) in Den Haag. Tussen de groei en uitbreiding door draagt Kees van Kempen het stokje over aan zijn zoon Raymond van Kempen en zijn dochter Angelique van Kempen. Hierna wordt de winkel in de Bankastraat in Den Haag aan het rijtje toegevoegd.

De geschiedenis herhaalt zich en ook Raymond en Angelique ervaren al snel dat de productieruimte aan de Koperwerf niet meer voldoet waardoor ook hier behoefte komt aan meer ruimte. In 2011 wordt de knoop doorgehakt en wordt de bakkerij aan de Koperwerf geheel verbouwd. Door een verdieping extra en naast gelegen grond erbij te betrekken, werd de bakkerij klaar gestoomd voor de toekomst. De nieuwe bakkerij zorgt voor meer kansen en die kansen worden genomen. Aan het einde van 2017 en begin van 2018 komen er nog eens 2 filialen bij. Deze twee filialen worden overgenomen van voormalig collega bakker Bakkerij van der Pijl. De filialen bevinden zich in Houtwijk en Kraayenstein.

Met 9 filialen en een gemotiveerd en enthousiast management blijft bakkerij van Kempen groeien en zich altijd inzetten voor de beste kwaliteit, ambachtelijk geproduceerd.